a fejlesztői és a szülői lét párhuzama

A karácsony az egyik kedvenc időszakom. Már kifele megyünk az évből, szabadságról, pihenésről, a családról szól. Ebbe az időszakba tartozik az advent is. Szerencsére az utóbbi években a php közösség is készített saját adventi naptárat. Szeretem ezeket az írásokat, van bennük báj, humor (időnként még szakmai dolgok is :)).

Az egyik személyes kedvencem idén Laura Thomson írása volt. Abban a szerencsében van részem, hogy egy 11 hónapos srác apukája lehetek. Ha nem vagy szülő elárulom, a cikk minden szava igaz ;). Idén megjött az első Jézuska és sok más ajándék mellett hozott egy “formapárosító” játékot is. Néztem a kisfiam, ahogy megpróbál játszani vele, és elgondolkoztam, hogy felnőtt fejjel elsőre mennyire egyszerű játékról van szó. Hiszen pusztán a megfelelő formákat kell megkeresni és a helyükre tenni, amelyek ráadásul elég különbözőek. Viszont ha jobban belegondolsz nem más ez, mint az életkornak megfelelő intellektuális kihívás. Számunkra ez természetesen nem kihívás, de nem is az életkornak megfelelő. Elgondolkoztál már azon, hogy mennyiben sikerül neked felismerni és helyére tenni a környezetedben található “formákat”? Ha csak szakmai síkon gondolkozom és

  • fejlesztő vagy: mennyire ismered a nyelveket, eszközöket, … bármit, amit munkád során használsz
  • projektvezető / cégvezető vagy: mennyire ismered a partnereket, azok igényeit, az embereid képességeit, …

Azt hiszem, ha ezeket a dolgokat végiggondolod, pontosan tudni fogod, hogy merre kell továbbmenned a jövőben. Ez jó kezdés lehet egy új évhez, egy új évtizedhez.

Kívánok kellemes ünnepeket és boldog új évet.

Reklámok
Kategória: gondolatok
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s