néhány kevéssé dokumentált symfony esemény

Korábban gondolkoztam rajta, hogy készítek egy írást a symfony eseménykezeléséről, összefoglalva, hogy melyik eseményt ki váltja mi és milyen listenerek vannak alapból. Aztán, ahogy telt az idő nem írtam semmit, illetve kijött a reference book, amelyben külön fejezetet szenteltek az események összefoglalásának.

Van néhány esemény, aminek nem szentelnek túl nagy figyelmet, pedig roppant hasznosak tudnak lenni. Ezek az admin genertároban találhatók:

  • admin.pre_execute: minden admin action preExecute() metódusának végén értesít ki. Speciel ennek még nem láttam hasznát.
  • admin.save_object: minden (admin generátor oldalon végzett) objektum mentés után értesíŧ ki. Nagyon hasznos minden olyan tevékenység elvégzésére, amely nem kötődik szorosan a modell osztályhoz, de meg kell történnie mentéskor (pl. cache ürítés, lucene index frissítés, …).
  • admin.delete_object: minden (admin generátor oldalon végzett) objektum törlés előtt értesít ki. Hasonló előnyökkel kecsegtet, mint a mentésnél láttuk.
Reklámok
Kategória: fejlesztés, php, symfony
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Robi szerint:

    Azoknak szeretném felhívni a figyelmét, akik rábukkannak erre az oldalra, hogy a symfony dokumentációban még mindig rosszul szerepelnek ezek az eseménynevek. Az ottanival ellentétben a “doctrine.” prefixet le kell hagyni. Tehát ahogy itt van, úgy helyes.

    Lásd http://trac.symfony-project.org/ticket/8749

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s