Symfony újdonságok: 1.2, Jobeet

Aki nem követné figyelemmel a symfony blogot: ma megjelent az symfony 1.2. Ahhoz képest, hogy elsősorban az admin generátor újraírást tűzték ki célul, sok mindennel jelentkezik az új kiadás. Az egyik legfontosabb a teljesen újraírt Routing Framework (mennyi framework a keretrendszerben 🙂 ), amire erősen épít az új admin generator is. A formokat kicsit tovább pofozták, jól szétszedték a teszteléshez való komponenseket, valamint bekerült a Doctrine is a repertoárba (miután szept. 1-től náluk dolgozik a főfejlesztője csúnya lett volna ha nem). Személy szerint ez annyira nem dob fel, alapvetően ugyanazt tudja, mint a Propel, max kicsit másképp. Alapjaiban egyformák. Arra figyelj, hogy most már mindkettő PDO alapú. Ez tök jó, addig amíg nem akarja a rendszerben valami a modelt serializalni, mert azt bizony PDO-s dolgokkal nem lehet.

Apropó routing. Ha van tapasztalatod az új rendszerrel, vagy a régivel 🙂 kommentbe szivesen vennék néhány választ, miért zabál az sfPatternRouting::generate() annyi ramot? Nem sima oldaltöltésnél vehető észre, de ha mondjuk generálsz 5-10 ezer egyedi urlt (pl nagyobb mennyiségű levélküldés), akkor már nagyon kijön.

Jobeet. Érdemes megtanulni ezt a nevet. Az új Askeet, ami valjuk be mára eléggé elavult. Ami nagyon pozitív benne, hogy jóval több akar lenni (és valszeg lesz is), mint összedobált kóddarabok összessége. Személetet próbál átadni (némi? symfony körítéssel), ami érdekessé teheti azok számára is, akik nem tudnak/akarnak/kívánnak symfony-val foglalkozni.

Ha kedvem, időm engedi, megnézem az új routing renszert és admin generátort. Talán abból is kisül egy rövidebb írás. 😉

Reklámok
Kategória: hirek, php, symfony
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s